به اطلاع میرساند، سامانه «شبکه تعاملی پارک ها و مراکز رشد» به آخرین نسخه بهروزرسانی شد.
"لطفا باگ های شبکه را رفع کنید"
تغییرات اساسی نسخه جدید عبارت است از:
... بیشتر
چاپ بازار داغ ثبت پتنت ایرانی در دنیا؛ اختراع نخست 90درصد و اختراع دوم 50درصد حمایت میشود
کانون پتنت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری فعالیت خود برای ثبت بینالمللی اختراع را گسترش داده است. به گونهای که علاوه بر امریکا در کشورهای کانادا، چین و اتحادیه اروپا نیز بیش از 10 پتنت با حمایت این مرکز به ثبت رسیده است.
مهدی ضیغمی مدیر کانون پتنت درباره این موضوع گفت: ثبت پتنت را در سایر کشورها نیز گسترش میدهیم و سال جاری هند و کره جنوبی نیز به لیست کشورهایی که در آنها از ثبت پتنت حمایت میکنیم، افزوده میشود.
ضیغمی با اشاره به اینکه با این اقدام بازار ثبت پتنت در سایر کشورها گسترش مییابد، افزود: این اقدام میتواند راهکاری برای رسیدن زودتر شرکتهای فناور به اهداف تجاریشان باشد. همچنین شرکتهای دانش بنیان مورد تایید میتوانند علاوه بر حمایت 90 درصدی برای ثبت اختراع نخست خود از حمایت 50 درصدی برای ثبت دومین اختراع بهره مند شوند.
بر اساس این گزارش، کانون پتنت معاونت علمی حمایت 90 درصدی از ثبت بینالمللی اختراعات را انجام میدهد. تا کنون با حمایت این کانون 93 پتنت در دفاتر ثبت اختراع خارجی گرنت شده است. همچنین در زمینه آموزش و ترویج این حوزه نیز اقدامات چشمگیری انجام داده است تا مالکیت فکری به عنوان پیشنیاز مهم ورود محصولات دانش بنیان به بازارهای بین المللی مورد توجه بیشتر قرار گیرد.
پارک علم و فناوری کردستان با همکاری مرکز رشد دانشگاه کردستان و بنیاد نخبگان استان کردستان برگزار میکند؛ مجموعه وبینارهای دیجیتال مارکتینگ
با حضور استادهای برتر این حوزه
1. دیجیتال مارکتینگ: محمد شهپری
2. شبکههای اجتماعی: بهنام کشانی
3. بازاریابی محتوایی: حامی غفاری
4. طراحی کمپین تبلیغاتی: علیجاه شهربانویی
5. سئو: علی حسینی
وبینار آموزشی بازایابی اثربخش استارت آپ ها با ارائه مهندس وحید شیخ الاسلامی معاون مرکز رشد دانشگاه قم
یکی از نقاط اشتراک کسب و کارهای با رشد بالا این است که تمرکز خود را بر موضوع بازاریابی میگذارند.اکثر کارآفرینان تصور میکنند اگر محصول یا خدمت خوبی داشته باشند، برای اینکه مورد توجه مخاطبان بازار قرار بگیرند کافی است. در حالی که مخاطبان شما تنها زمانی متوجه کیفیت محصول یا خدمت شما خواهند شد که از شما خرید کرده باشند.
برنامه بازاریابی یک صفحهای، بر روش بازاریابی پاسخ مستقیم تمرکز کرده و اصول آزمون پس داده بازاریابی پاسخ مستقیم که توسط بزرگان این حوزه تئوریزه شده و بارها آزمایش شدند و نتایج مطلوب به همراه داشتند را گردآوری کرده و در یک دستهبندی قابل فهم و منسجم ارائه داده است.
ویژگی این نوع بازاریابی این است که برای کسب و کارهای کوچک به راحتی قابل اجراست.اصول بازاریابی پاسخ مستقیم طوری تدوین شده که با شرایط و محدودیتهای مالی و نیروی انسانی کسب و کارهای کوچک قابل پیاده سازی باشد.
زمان برگزاری: جمعه سوم اردیبهشت ماه سال جاری ساعت 18 تا 19
مشاور و مدیر تحقیق و توسعه شرکت شادان تخمیر خراسان گفت: شرکت ما تصمیم گرفته است تا ضایعات کشاورزی را به شربت مورد استفاده کارخانجات الکلسازی تبدیل کند. زیرا در حال حاضر تهیه و ساخت الکل و مواد ضدعفونی کننده مسئله مهمی است. در کارخانههای ایران برای ساخت و تهیه الکل معمولا از یک نوع مواد اولیه همچون ملاس چغندرقند یا نیشکر استفاده می شود، که البته اخیرا گلوکز نیز به این عرصه وارد شده است.
شرح خبر:
https://www.kstp.ir/fa/post/123376
چاپ فصل صادرات دانشبنیانی؛ نمونه کیتهای تشخیصی ایرانساخت برای بیماری کرونا راهی چندین کشور شد
با شیوع بیماری کرونا دست به کار شدند و تولید کیتهای تشخیصی را آغاز کردند. دانشبنیانهایی که برای اثبات توانمندیهای خود با نظام بهداشت و درمان همگام شدند و امروز که در میانه راه مقابله با کرونا هستیم این کیتها در کنار تامین نیاز داخلی به دیگر کشورها هم صادر میشود.... بیشتر
تفاهم نامه همکاری میان شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان و سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان به امضا رسید.
به گزارش روابط عمومی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، در این تفاهمنامه آمده است: به منظور بهرهمندی از ظرفیتهای موجود و افزایش تعاملات دوجانبه، اجرای سیاستهای کلی کشور در توسعه اقتصاد مقاومتی با تکیه بر توان فنی شرکتهای دانشبنیان و نیز گسترش فعالیتهای علمی و تحقیقاتی و تسهیل و تقویت اشاعه دانش و دستاوردهای شرکتهای فناور در بخش کشاورزی، منابع طبیعی و محیطزیست، این تفاهمنامه منعقد میشود.
حمایت از ایدههای نو و فناورانه و ایجاد بستر معرفی و اجرایی شدن دستاوردهای شرکتهای دانشبنیان منابع طبیعی و محیطزیست، استفاده بهینه از تواناییهای علمی، فنی و پژوهشی طرفین و همکاری در فعالیتهایی نظیر شناسایی، احصا و اولویتبندی چالشهای بخش کشاورزی، منابع طبیعی و محیطزیست، مشارکت در دستیابی به راهکارهای توسعه پایدار در بخش کشاورزی، منابع طبیعی و محیطزیست، برگزاری همایشها، سمینارها، بازدیدها و رویدادهای علمی برای کارشناسان و بهرهبرداران بخش کشاورزی، منابع طبیعی و محیطزیست و ارائه خدمات متقابل آموزشی، تحقیقاتی و پژوهشی از جمله موضوعات مهم این تفاهمنامه است.
یک شرکت فناور مستقر در پارک علم و فناوری البرز در راستای بازیافت پسماندهای تر و حفظ محیط زیست موفق شد محصولات خود را به حد قابل توجه ای تولید و جهت فروش به سراسر کشور ارسال کند.
به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری البرز، مدیرعامل شرکت ستاره آریا نوین آیلین عضو پارک علم و فناوری البرز با اعلام این خبر گفت: ثبت اختراع دستگاه کمپوستر در راستای بازیافت پسماندهای تر فعالیت خود را در ایران از سال 1394آغاز نموده است.
مهندس عباس علیزاده افزود: این شرکت در زمینه طراحی و نصب سیستمهای نوین در ایستگاههای بازیافت زباله و همچنین تولید و پشتیبانی از دستگاههای کمپوستر در ابعاد خانگی تا صنعتی جهت نصب در مبدا تولید پسماند فعالیت مینماید.
وی درباره تائیدیه این دستگاه توسط مراجع علمی و بهداشتی نیز افزود: دستگاه بیو کمپوستر با برند استارکلین قابلیت نصب در آشپزخانه های منازل مسکونی و صنعتی را دارد؛ این دستگاه ها دارای تاییدیه عملکرد زیست محیطی از اداره کل محیط زیست استان تهران، دارای تاییدیه کودی از موسسه تحقیقات خاک وآب، تاییدیه فناوری سبز دانشگاه تهران می باشد. همچنین این دستگاه ها درحال حاضر فقط توسط شرکت آیلین تولید می شود که نسبت به نمونه خارجی هم از لحاظ عملکرد و هم مصرف برق و همچنین قیمت قابل مقایسه نمی باشد این دستگاه از قسمتهای بیولوژیکی، مکانیکی، حرارتی، تهویه ای، حسگری و بوگیر تشکیل شده است.
وی افزود: هتلها و مسافرخانهها، رستوارانها و سفره خانهها، منازل و مجتمعهای مسکونی، پادگان ها، مراکز آموزشی و دانشگاهها، کارخانههای صنایع غذایی، بیمارستانها، پالایشگاهها و پتروشیمیها می توانند از این دستگاه ها در اندازه های مورد نیاز خریداری و استفاده نمایند.
بر اساس اینگزارش؛ در حال حاضر مدیر عامل و اعضای شرکت جهت مذاکره و رایزنی با مسئولین شورای شهر و کارشناسان خدمات شهری شهرداری استان البرز در تلاش برای همگانی کردن و به اجراء رساندن در ساختمان ها و شهرک های در حال احداث استان می باشند تا آینده پسماند صفر استان را عملی کنند.
گفتنی است این دستگاه هم اکنون به تولید انبوه رسیده و به بخش های مختلف سفارش دهنده در سراسر کشور ارسال می گردد.
10 مرکز نوآوری مستقر در دانشکدههای دانشگاه شهید بهشتی به صورت همزمان و مجازی با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری افتتاح شد.
سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در جمع فعالان فناور دانشگاه شهید بهشتی ضمن تقدیر از تغییر رویه این دانشگاه به رویکرد فناوری و محصول محوری گفت: در حوزه های پیشرفته ای مانند لیزر، محصولات قابل توجهی در این دانشگاه در حال تولید است و این مسئله وظیفه ما را برای تخصیص حمایت های بیشتر سنگین تر می کند.
اهمیت حوزه صنایع نرم و خلاق
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری ضمن اشاره به اهمیت حوزه صنایع نرم و خلاق، افزود: در حال حاضر بیش از 1200 شرکت خلاق، در حال فعالیت هستند، حمایت از این حوزه، یکی از راهبردهای اصلی معاونت است و امیدواریم شاهد پیشرفت هر چه بیشتر این دانشگاه نیز در این حوزه باشیم.
رئیس ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان و توسعه صنایع نرم و خلاق در ادامه با اشاره به حمایت جدی از تکمیل طرحهای نواورانه و توسعه گفت: حمایت از طرحهای فناورانه و خدماتی مانند سرباز فناور و بسته حمایت از طرح های کلان و شرکتهای خلاق، از جمله مواردی است که می تواند به فعالان فناور این دانشگاه عرضه شود. باید توجه داشت که دانشگاه های ما در کشور باید بر روی رشته های جدید، متمرکز شوند و دانشجویان خود را به تحصیلات بین رشتهای مورد نیاز کشور هدایت کنند.
وی در ادامه ضمن تاکید دوباره بر اختصاص حمایت های مالی به طرح های نوآورانه دانشگاه شهید بهشتی، افزود: طرح احمدی روشن، خدمات ویژه شرکت های دانشبنیان، صنایع نرم و شرکتهای خلاق و حمایت از پژوهش های مشتری محور نیز از جمله دیگر بسترهای است که می تواند، مورد استفاده اساتید و فعالان فناور این نهاد دانشگاهی قرار گیرد.
به گفته ستاری، بخش عمده حمایت از تحقیقات نیز باید به پژوهش های اختصاص یابد که مشتری بالفعل دارد و پاسخی به یک نیاز فناورانه است. البته پژوهش های بنیادین علمی نیز جایگاه خاص خود را دارد و معاونت از طریق نهادهای مانند فدراسیون سرآمدان علمی، از این نوع تحقیقات نیز حمایت خواهد کرد.
نقش واحدهای فناور در توسعه
در ادامه سعداله نصیری قیداری رئیس دانشگاه شهید بهشتی نیز با اشاره به نقش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در توسعه فناوریهای دانشگاهیان گفت: معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری به حق پرچمدار فناوری و زیست بوم دانش بنیان در کشور است. تاکید ویژه دکتر ستاری بر تجاری سازی طرح های فناورانه دانشجویی و ادامه فعالیت فعالان فناور و هسته های علمی دانشگاهی در قالب شرکت نیز، مسئله بسیار ارزشمندی است.
قیداری همچنین بیان کرد: رویکرد این دانشگاه حمایت هر چه بیشتر از پژوهش های مسئله محور است و در این زمینه فعالیت ها و برنامه های نوآورانه دانشگاه با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با قوت بیشتر ادامه خواهد یافت.
پایان نامه های مسئله محور
همچنین معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در جریان این بازدید در ساختمان تست حرارتی و آزمایشگاه فیبر نوری، حضور یافت و برخی محصولات عرضه شده در حوزه سنسورهای فیبر نوری و اپتوژنتیک را مورد بازدید قرار داد. مدیر عامل شرکت دانش بنیان بهینه سلامت، نیز در جریان این بازدید، دستاوردهای خود را معرفی کرد.
حمید لطیفی دبیر ستاد فناوریهای فوتونیک، لیزر، مواد پیشرفته و ساخت که سرپرستی آزمایشگاه میکرو فلوئیدیک و آزمایشگاه تصویر برداری نوری مغز در این دانشگاه را نیز بر عهده دارد، به معرفی محصولات فناورانه عرضه شده در این مراکز پرداخت.
بسیاری از این محصولات حاصل تحقیقات برآمده از پایان نامه های دانشجویی است که در صورت دارا بودن ظرفیت تولید، با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به مرحله تجاری سازی خواهد رسید.
تلاش تیم های فناور
ساختمان پژوهشکده لیزر، مقصد بعدی معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در رخداد بازدید از مراکز نوآورانه وابسته به دانشگاه شهید بهشتی بود. رئیس بنیاد ملی نخبگان، همچنین با حضور در ساختمان پژوهشکده لیزر، مرکز نوآوری و فناوری فوتونیک، وابسته به این پژوهشکده را افتتاح کرد. این مرکز با حمایت ستاد فوتونیک، لیزر، مواد پیشرفته و ساخت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تاسیس شده است. مدیر عامل شرکت پرتو آوای اطلس از جمله فعالان فناور حاضر در پژوهشکده لیزر بود که در مورد محصول درموسکوپ دیجیتال، توضیحاتی ارائه کرد.
دستگاه رامان پرتابل دارای کاربرد در گیت های فرودگاهی، فیلتر بایوساید، دستگاه پلاسما کلین، دستگاه استریل مواد ذایی به روش پلاسما، پلتفرم هوشمند اسپکتروسکوپی، حسگر گاز فوتو آکوستیکی، اسپکترومتر گوشی هوشمند، سنسور فیبر نوری جریان بالا، پوشانه جوان سازی پوست، دستگاه خلوص سنج اکسیژن، دستگاه کمک تنفسی اضطراری، مولتی الکترو درایو مغز، دستگاه تعقیب کننده چشم، نیز از جمله دیگر محصولات فناورانه عرضه شده در نمایشگاه برگزار شده در این مرکز بود.
این محصولات با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، از مرحله ایده پردازی و دانش به مرحله پیش تولید و یا تجاری سازی رسیده است. ۱۸ تیم فناور در پژوهشکده لیزر این دانشگاه حضور دارند. رئیس ستاد فرهنگ سازی اقتصاد دانش بنیان همچنین با حضور در آزمایشگاه مغناطیس این پژوهشکده با پژوهشگران، فعال در این مرکز به گفتگو پرداخت.
توسعه طرح های فناورانه حوزه گیاهان دارویی
ستاری همچنین با حضور در میان محققین پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی، با فعالیت های فناورانه این نهاد از نزدیک آشنا شد. «طراحی و ساخت تله فرمونی الکتریکی ملخ صحرایی در مقیاس پایلوت»، «پروژه طراحی محصول و انتقال فناوری سیستم غنی سازی عصاره های گیاهی از آزمایشگاه به صنایع شیمیایی و دارویی» و «عصاره های استاندارد شده زعفران»، از جمله برخی محصولات فناورانه عرضه شده در این پژوهشکده بود که برخی از آنها وارد مرحله تجاری سازی شده است.
آغاز به کار مرکز علم و الهیات
مرکز علم و الهیات پژوهشکده مطالعات بنیادین علم و فناوری در دانشگاه شهید بهشتی با حضور معاون علمی و فناوری رئیس جمهور آغاز کار کرد. این مرکز به عنوان یکی از اولین نهادهای علمی دانشگاهی در ایران خواهد بود که فعالیت خود را در حوزه علم و دین و فناوریهای نرم آغاز می کند.
از جمله ماموریت های آن نیز می توان به کوشش برای فهم بهتر و عمیق تر از نسبت علم و الهیات و همچنین ترویج اندیشیدن درباره نسبت آنها اشاره کرد. مرکز علم و الهیات همچنین قصد دارد تا درباره چاش های خصوصاً اخلاقی حاصل از فناوری های جدید پژوهش کند. برنامه های متنوع پژوهشی – آموزشی – ترویجی با استفاده از متخصصان دانشگاهی و حوزوی سراسر کشور از جمله برنامه های این مرکز است.
مرکز علم و الهیات موضوعهای پژوهشی خود را در چهار محور الف. علوم فیزیکی، فناوریهای مرتبط و الهیات، ب. علوم و فناوریهای زیستی و الهیات، ج. علوم شناختی، فناوریهای مرتبط و الهیات، د. علوم و فناوریهای نرم ، علوم اجتماعی، علوم انسانی و الهیات و ه. مباحث عمومی علم و الهیات تعریف کرده است. در ادامه این بازدید، مدیر پروژه تولید رایحه حرم رضوی در مقیاس صنعتی نیز، ضمن برشماری ویژگی های فناورانه این طرح، به ارائه توضیحات فنی در خصوص این طرح پرداخت.
بازدید از فعالیت شرکت های، چابکفا، راهکار طب آزما، ایمایج نهان، مستقر در مرکز رشد دانشگاه، از جمله برنامه های دیگر ستاری در این بازدید دانشگاهی بود. وی همچنین با حضور در کانون شکوفایی خلاقیت و نوآوری، از نزدیک در جریان پیشرفت برخی طرح های نوآورانه این کانون قرار گرفت. اپلیکیشن پرفا از جمله استارتاپ های حاضر در این کانون بود که در زمینه آموزس زبان فارسی به غیر فارسی زبان ها فعالیت می کند. یکی دیگر از استارتاپ های حاضر در این مرکز نیز در زمینه آموزش مهارت های اجتماعی به نوجوانان مبتلا به اتیسم فعالیت می کند.
منبع: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری