مدیرکل دفتر برنامهریزی و توسعه فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در حاشیه بازدید دکتر غلامحسین رحیمی شعرباف معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از پارک علم و فناوری البرز با اشاره به ضرورت حمایت جدی از پارک ها و مراکز رشد اعلام کرد: قانون مستقل پارک های علم و فناوری در راستای حمایت های بیشتر از پارک ها و مراکز رشد علم و فناوری کشور تدوین می شود.
به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری البرز، مدیرکل دفتر برنامهریزی و توسعه فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: پارک های علم و فناوری تاکنون از قوانین و معافیت های پیش بینی شده در قانون مناطق آزاد و ویژه استفاده می کردند که تلاش می کنیم با قانونی که در دست تدوین داریم بتوانیم به صورت مستقل و جامع از پارک ها و مراکز رشد علم و فناوری حمایت کنیم.
دکتر بهنام طالبی درباره زمان نهایی شدن این قانون گفت: قانون مستقل پارک های علم و فناوری و همچنین بحث مدیریت نیروی انسانی در پارک های علم و فناوری در دست تدوین است و قطعا به این دولت نمی رسد و تلاش می کنیم در دولت سیزدهم نهایی و اجرا شود.
وی به بحث معافیت شرکت های مستقر در پارک های علم و فناوری از موضوع مالیات بر ارزش افزوده و اختصاص آن به مجموعه پارک های علم و فناوری خبر داد و اعلام کرد: بر اساس قانون مالیات بر ارزش افزوده که به تازگی به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است، شرکتهای پارکهای علم و فناوری از پرداخت سه درصد سهم عوارض قانون مالیات بر ارزش افزوده که به شهرداری ها پرداخت می کردند معاف شدند و این درآمدها به خود پارک های علم و فناوری تعلق می گیرد و توسط آن ها هزینه می شود.
کارگاه آموزشی آنلاین با عنوان «مسائل حقوقی راه اندازی کسب و کار» با همکاری پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در روز چهارشنبه مورخ 6 مردادماه 1400 از ساعت 13:00 الی 17:00 برگزار خواهد شد.
زمان برگزاری دوره:
چهارشنبه 6 مردادماه 1400 ساعت 13 الی 17
مدرس دوره:
علیاکبر جعفری؛ کارشناس رسمی دادگستری در رشتههای حسابداری و حسابرسی و مدرس MBA دانشگاه تهران و مؤلف کتاب حقوق کسب و کار به زبان ساده
سرفصلهای دوره:
هزینه شرکت در این دوره آموزشی 100 هزار تومان می باشد.
شماره شبا جهت واریز وجه
IR 2301 0000 4001 1048 0301 9083
شناسه پرداخت
305104851113526
بانک مرکزی، به نام پارک علم و فناوری استان مرکزی
علاقمندان جهت ثبت نام می توانند از طریق مراجعه به آدرس اینترنتی: http://astp.irislms.ir/ و یا تماس با تلفن 4-32802601-086 واحد آموزش (داخلی 119) اقدام فرمایند.
جهت اطلاع از نحوه ثبتنام در دورههای آموزشی اینجا کلیک کنید.
یازدهمین جلسه شورای مرکز رشد جامع پارک با حضور اعضای شورا و با هدف بررسی درخواست پذیرش 2 شرکت فناور، در روز سهشنبه مورخ 29 تیر ماه سال جاری در محل سالن جلسات پارک برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری استان مرکزی، در این جلسه درخواست پذیرش شرکت "ارتباط گام دوم" با ایده محوری "طراحی و توسعه سوپر اپلیکیشن و سامانه جامع تحت وب ارائه کالا و خدمات" و شرکت "صنایع شیمیایی پیروز ایلیا" با ایده محوری "تولید پودر آتش نشانی سریع الاطفا با استفاده از نانو ذرات سیلیکات" با حضور اعضای شورا و نمایندگان شرکت، مورد طرح و بررسی قرار گرفت و در نهایت با پذیرش این دو شرکت در مرکز رشد جامع فناوری، موافقت گردید.
پایان خبر./
پوستر چهل و یکمین سالگرد تشکیل جهاددانشگاهی با شعار « جهاددانشگاهی، نماد عبور از موانع با باور توان ایرانی» رونمایی شد.
به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری البرزجهاددانشگاهی، با نزدیک شدن به 16 مردادماه، سالگرد تشکیل جهاددانشگاهی، از پوستر چهل و یکمین سالگرد تشکیل این نهاد با شعار « جهاددانشگاهی، نماد عبور از موانع با باور توان ایرانی» در اداره کل روابط عمومی جهاددانشگاهی رونمایی شد.
در حالی به چهل و یکمین سالگرد تشکیل جهاددانشگاهی نزدیک میشویم که از ابتدای امسال که بانام «تولید، پشتیبانیها، مانعزداییها» نامگذاری شده است، گذر از موانع با باور توان علمی جوانان این مرزوبوم با سرعت بیشتری در دستور کار این نهاد قرارگرفته است؛ نهادی که از بطن انقلاب فرهنگی برآمد و در سایه اعتقاد و ایمان به توانایی ایرانی در پرتو ایمان و با مجاهدت، سختکوشی و ابتکار در شرایط تحریم به کارهای دشوار و خطیری در عرصه فناوری و فرهنگ مبادرت ورزید.
تأکید بر عبور از موانع با باور توان ایرانی در شعار چهل و یکمین سالگرد تشکیل جهاددانشگاهی ازآنجهت اهمیت دارد که انجام کار جهادی و عبور از موانع بهنوعی مکمل یکدیگرند و بهترین تعبیر در این رابطه را رهبر انقلاب دارند که کار جهادی را از موانع عبور کردن، موانع کوچک را بزرگ ندیدن، آرمانها را فراموش نکردن و... دانستهاند.
ایشان همچنین در دیدار با مسئولان و جمعی از محققان جهاددانشگاهی که 19 خردادماه 1393 برگزار شد، جهاددانشگاهی را نهادی مهمی خواندند که در مقابل موانع و مزاحمتها از حرکت نمیایستد.
در همین راستا در طراحی پوستر چهل و یکمین سالگرد تشکیل جهاددانشگاهی نیز با توجه به شعار امسال نکاتی چون مسیر، مشکلات ، موانع و عبور از آن و مسیر رسیدن به هدف مدنظر قرار گرفت.
حسینی گرافیست و طراح این پوستر با ارایهی توضیحاتی، نمادها و اجزای مورداستفاده در آن را تشریح کرد و گفت: نماد اصلی این پوستر درواقع یک مسیر پرپیچوخم برگرفته از ماز است که با عبور از آنها میبایست بتوانیم به هدف موردنظر که غالباً عبور و خروج از آن است، برسیم. در این مسیر ما با موانع، پستیها و بلندیها، پیچیدگیها و سایهروشنهایی روبرو هستیم که مسیر روشن راه عبور از موانع است.
وی ادامه داد: پسزمینه فضای بالای پوستر در بستر نشانهایی از فرهنگ ایرانی اسلامی طراحیشده، همچنین پرچم هم برای تقویت توان ایرانی به کار افزودهشده است.
گفتنی است، جهاددانشگاهی بهمنظور تحقق بخشیدن به اهداف انقلاب فرهنگی بهعنوان یکنهاد انقلابی در 16 مرداد ماه 1359تشکیل شد.
دکتر عباس علی آبادی، مدیرعامل گروه مپنا با حضور در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان ضمن آشنایی با آخرین دستاوردهای این شهرک و شرکتهای فناور، از شرکتهای نورالایه نگار، فراصنعت آرمان، ایده پرداز سپهر،سهند صنعت پارتیکان و بهیار صنعت دیدن کرد.
به گزارش روابط عمومی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، دکتر جعفر قیصری در این جلسه با ارائه گزارش عملکردی از شهرک و شرکتهای فناور مستقر اظهار کرد: لازم است شرکتهای بزرگی مانند مپنا همکاری بهتر و گستردهتری با شرکتهای فناور در جهت تامین نیازهای خود داشته باشند.
دکتر علیآبادی نیز با ابراز خرسندی از حضور در شهرک تصریح کرد: شرکتهای فناور باید در جهت تولید محصولات با فناوریهای بالا اقدام کنند تا بسیاری از نیازهای کشور که از خارج وارد میشود توسط این شرکتها تامین شود.
همچنین در این جلسه شرکتهای پایا مواد، آریسا و پژوهنده صنعت به ارائه تواناییهای خود پرداختند.
دهمین جلسه شورای مرکز رشد جامع پارک با هدف بررسی عملکرد 4 شرکت فناور مستقر در مرکز رشد، با حضور اعضای شورا و نمایندگان این شرکتها، در روز یکشنبه مورخ 20 تیر ماه سال جاری در محل سالن جلسات پارک برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری استان مرکزی، این جسله با هدف ارزیابی عملکرد شرکتها در طی دوره استقرار در مرکز رشد و بررسی امکان تمدید ادامه حضور در مرکز برگزار شد.
بر این اساس عملکرد شرکتهای "سپند داریا مرکزی" با ایده محوری "طراحی، ساخت و تولید انواع جکهای گاز فشرده و یراق آلات رفاهی و صنعتی"، شرکت "بهار طب امین" با ایده محوری " طراحی و تولید مدار تنفسی و مدار بیهوشی"، شرکت "توسعه ساخت ناب امیرکبیر" با ایده محوری "بومیسازی فناوری نوین مدلسازی اطلاعات ساختمان در صنعت ساخت کشور" و شرکت "ویسا صنعت دیانا" با ایده محوری "طراحی و ساخت دستگاههای تصفیه، مقطرسازی و دیونیزه کننده آب" مورد طرح و بررسی قرار گرفت.
انتهای خبر./
موسسه دانش بنیان نوفن حامی البرز، واحد فناور مستقر در پارک علم و فناوری البرز و مجتمع تحقیقاتی شهدای جهاددانشگاهی امکان برقراری ارتباط با مالکان اختراعات و همچنین مخترعان اختراعات ثبت شده کشور را در سامانه جستجو و تحلیل دارایهای فکری دارکوب برقرار کرد.
به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری البرز، سامانه ارتباط با مخترعان و مالکان اختراعات که اطلاعات خود را از سایت روزنامه رسمی کشور و اداره ثبت اختراعات دریافت میکند این امکان را جدیداً به دیگر امکانات خود افزوده است.
بیژن نصیری اعظم مدیر عامل این موسسه اعلام کرد کاربران این سامانه میتوانند بعد از جستجوی اختراع مورد نظر خود و مطالعه اسناد آن در صورت تمایل به برقراری ارتباط با مالک یا مخترع پس از ثبت نام در سایت دارکوب پیام خود را درج نمایند. از سوی دیگر مخترعان و مالکان اختراعات ثبت شده در اداره ثبت مالکیتهای صنعتی نیز این امکان دار دارند که پس از احراز هویت در سایت دارکوب پیام شخص متقاضی را مطالعه کرده و در صورت تمایل با وی ارتباط برقرار نمایند.
وی افزود با استفاده از این بستر سرمایه گذاران، فرشتگان کسب و کار، شتاب دهندهها و کلیه فعالان زیست بوم نوآوری میتوانند اختراعات مورد علاقه خود را شناسایی کرده و نسبت به همکاری با مخترع در جهت تجاری سازی آن اقدام نمایند. همچنین در برخی موارد نیاز است مخترعان و فناوران در خصوص تأمین نیاز فنی خود با یکدیگر تعامل کنند که این سامانه میتواند بستر ارتباط در جهت انجام همکاریهای فناورانه را برای ایشان فراهم کند.
کارگزار صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهور اضافه کرد سامانه دارکوب با حمایت این صندوق در حال ارتقاء بوده و بزودی امکانات جدیدتری را نیز برای مخاطبان خود خواهد داشت، پیش از این دارکوب خدمت جستجوی پیشرفته در اسناد اختراع را به مخاطبان ارائه کرده بود و از جمله دیگر خدمات این سامانه افزونه جستجوی اختراعات برای مرورگرهای کروم و فایر فاکس میباشد.
گفتنی است موسسه نوفن حامی البرز که خدمات مالکیت فکری ملی و بینالمللی ازجمله ثبت اختراع، طرح صنعتی و علائم تجاری را به شرکتها و فناوران ارائه میدهد پیشتر نیز با حمایت پارک علم و فناوری البرز دوره آموزشی مجازی جهت آشنایی با حمایت بینالمللی از اختراعات را نیز تولید محتوی کرده است که بدون محدودیت زمانی برای مخاطبان قابلمشاهده است.
رویداد ایدهگاه با همکاری پارک علم و فناوری هرمزگان و شهرداری بندرعباس برگزار شد.
به گزارش روابطعمومی پارک علموفناوری، رویداد ایدهگاه با موضوع خلاقیت و نوآوری شهری به همت پارک علموفناوری هرمزگان، شهرداری بندرعباس، مرکز نوآوری و خانه نارنجی ؛ با حضور مهندس نیکوفکر مدیر مراکز رشد پارک علموفناوری هرمزگان و داوران برجسته برگزار شد.
این رویداد به مدت سهروز، دهم، چهاردهم و هفدهم تیرماه برگزار گردید. از 35 شرکت کننده حاضر در این رویداد 32 نفر به عنوان ایده پرداز حضور یافتند که در نهایت، 11 ایده منتخب از مجموع 20 ایده ارائه شده در مرحلهی آزمایشی به عنوان ایده منتخب معرفی شدند.
هدف از این رویداد آموزشی- تجربی که بر مبنای ادغام رویدادهای سرمایه گذاری، ایده شوها، استارتاپ ویکند و استارتاپ دمو (دمو دی) بر اساس اصول برگزاری رویدادهای کسب و کار و مطابق با شرایط شرکت های نوپا و در حال رشد طراحی گردیده، ایجاد فرصتی برای ایده پردازان بود که محصولات، خدمات و چشم اندازهای خود را به داوران و تماشاگران ارائه نمایند.
روز اول، با برگزاری کلاس های آموزشی از قبیل بومناب، تهیه نمونهاولیه، کارگاه اعتبارسنجی، کارگاه ارائه موثر و منتورینگ به پایان رسید؛ روز دوم، شرکت کنندگان با ارائه آزمایشی در مقابل مربیان و کسبامتیاز از ارائه به انتها رسید که تعداد 11 نفر به عنوان منتخب روز دوم اعلام شدند و آقایان احساندژله، حسامصالحی، مصطفیذاکری، عبدالحسینتوانگری، حسین حاجیزاده، پارسا شرفی و خانم حانیهرحمانی مربیان روز دوم بودند.
در روزسوم و اختتامیه، افراد منتخب با ارائه ایده در مقابل داوران به رقابت پرداختند. برای هر ایده دهنده، 5 دقیقه به ارائه ایده و 4 دقیقه برای پاسخگویی به سوالات داوران اختصاص داده شد.
داوران روز سوم، حامد رضوانی رئیس فرهنگی ورزشی شهرداری، مهندس عبدالحسین توانگری مدیرشرکت سنجشدانش صنعتجنوب، دکتر صادق صمصامپور مسئول نظارت و ارزیابی پارک علم و فناوری هرمزگان و دکتر مجید سرنیزاده مدیر توسعه نوآوری دانشگاهعلومپزشکی بودند.
در آیین اختتامیه این رویداد، پارسا شرفی مدیرعامل خانه نارنجی، کارگزار استارتآپ و کارآفرینی بندرعباس، با حضور در سالن اجتماعات پارک علموفناوری، افراد شرکت کننده در این رویداد را به ادامه کار و فعالیت تشویق کرد و در ادامه مراسم از نفرات برگزیده تقدیر بهعمل آمد.
در حاشیه این رویداد اقای مجید سرنی زاده در مورد موضوع توسعه نوآوری در استان هرمزگان و استفاده از پتانسیل های پارک علم و فناوری در زمینه نوآوری به گفت و گو پرداخت.
عبدالحسین توانگری مدیر شرکت سنجش دانش صنعت جنوب درحاشیه رویداد در مورد کمپ همراهی عنوان کرد:کمپ همراهی یک بستر مناسب و حرفه ای برای تبدیل ایده به کسب و کار است که شامل دوره های آموزشی، کارگاه های برنامه ریزی، مشاوره های اختصاصی و خدمات تخصصی می باشد.
و با حمایت پارک علم و فناوری یک تیم از تیم های شرکت کننده در رویداد، برای شرکت در این کمپ بورسیه شد.
11ایده برتر که به مرحله نهایی راه یافتند به شرح ذیل است:
مشتا (سامانه هوشمند گردشگری) ، بوم وند، خودکار هوشمند همیشه چند رنگ، کافه گالری پو ، جامش (تفکیک پسماند)، زینو(فروش صنایع دستی)،پلتفرم دایره ( ثبت رویدادهای گردشگری)،اقلیمور ( اموزش گویش های محلی)، ماسک خورشیدی( طراحی ماسک با استفاده از پنل های خورشیدی)،برقع( تبدیل مواد بازیافتی به اشیا تزیینی)،
نفرات برگزیده در رویداد ایدهگاه، به شرح ذیل است:
ایده شبکه گردشگری هوشمند؛ اثر سعید ناصری و بهزاد حبیب زاده موفق به کسب رتبه نخست و دریافت جایزه پنج میلیون تومانی شدند.
اقای ناصری و حبیب زاده در خصوص این سوال که شبکه گردشگری در یک جمله توضیح بدهند گفتند: ما در واقع میخوایم یک اسنپ گردشگری باشیم،که گردشگر به سرویس دهنده محلی مرتبط میکند.
ایده جامش اثر امیر ارسلان عامری و کنترل کننده هوشمند سیستم اثر آریا اسلامی و لیلا تاجیک و حسن دریانورد به ترتیب رتبه دوم و سوم را کسب کردند.
تیم دوم موفق به کسب جایزه 3 میلیون تومانی و تیم سوم موفق به کسب جایزه 2 میلیون تومانی شدند.
امیر أرسلان عامری درخصوص جامش گفت: این ایده کار مردم در زمینه پسماند بسیار راحت کرده، شما میتوانید از طریق برنامه درخواست بدید تا تیم جامش برای دریافت پسماند شما در محل حاضر شوند.
همچنین آریا اسلامی با ایده کنترل کننده هوشمند سیستم گفت: ما کاری انجام میدهیم که کولرها به شکلی کنترل شوند که مصرف برق کاهش پیدا کند.
علاوه بر جوایز فوق که توسط شهرداری بندرعباس و دفتر مرکز خلاقیت شهرداری بندرعباس تامین اعتبار شد، این رویداد دو جایزه ویژه اعم از حمایت ویژه تیم داوری و سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری داشت که به یک تیم مبلغ یک میلیون تومان، (بوم وند، سیاوش یزدان پناه) و به تیم دیگر (زینو) مبلغ پانصد هزار تومان، تعلق گرفت.
همچنین در پایان مراسم پارسا شرفی از استودیو خانه نارنجی از تیم دوم رویداد، جامش در زمینه مشاوره و ارتقا کسب وکار حمایت و همکاری خود را با این تیم اعلام کرد.
تیم های برتر رویداد ایده گاه بدون داوری می توانند در مرکزنوآوری پارک علم و فناوری پذیرش شوند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور به همراه استاندار البرز، معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی و مسئولان استانی، از پارک علم و فناوری البرز بازدید و تاکید کرد پارک علم و فناوری البرز باید به دو یا سه پارک برتر کشور تبدیل شود.
به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری البرز در این بازدید دکتر سورنا ستاری به همراه به همراه دکتر قادری فر رئیس مرکز توسعه فناوری های راهبردی معاونت علمی و فناوری ، دکتر صالحی معاون نوآوری و تجاری سازی فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دکتر شهبازی استاندار البرز، دکتر پورعابدی معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی، مهندس عباسی رئیس پارک علم و فناوری البرز و مسئولانی استانی با حضور در بخشهای مختلف این مجموعه از جمله نمایشگاه دائمی محصولات شرکتهای فناور و دانشبنیان، از نزدیک با فعالیتها و دستاوردهای پارک علم و فناوری البرز آشنا شد.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در این بازدید ضمن بازدید از چند شرکت دانش بنیان برتر پارک علم و فناوری البرز برای حمایت کامل از پارک علم و فناوری البرز تاکید نمود و خاطرنشان کرد: پارک علم و فناوری البرز باید به محور توسعه فناوری استان، محور تصمیم گیری در توسعه علم و فناوری و ارزیابی های این حوزه تبدیل شود.
دکتر سورنا ستاری با تاکید بر اینکه هیچ گونه محدودیتی برای حمایت از پارک علم و فناوری البرز وجود ندارد گفت: توسعه همه جانبه پارک علم و فناوری البرز بویژه توسعه فیزیکی و زیر ساختی این پارک باید بیش از هر زمانی تقویت شود و این پارک باید به دومین پارک تاثیرگذار کشور تبدیل شود چرا که این پارک در نزدیکی تهران و در استان مهم و تاثیرگذار استان البرز قرار دارد.
دکتر پورعابدی معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی با تشکر از حمایت های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از جهاد دانشگاهی و پارک علم و فناوری البرز گفت؛ خوشبختانه همکاری های خوبی با معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری و جهاد دانشگاهی شکل گرفته و در جریان است.
مهندس عباسی ، رئیس پارک علم و فناوری البرز و مجتمع تحقیقاتی شهدای جهاددانشگاهی در حاشیه این بازدید اظهارکرد: خوشبختانه پارک علم و فناوری البرز در مسیر خوبی قرار دارد و حضور دکتر ستاری و تیم همراه نیز با مصوبات و دستاوردهای بسیار خوبی همراه است که به توسعه همه جانبه پارک می انجامد.
وی افزود؛ پارک علم و فناوری البرز تلاش میکند تا علم و دانش تولید شده در دانشگاهها، مراکز آموزشی و پژوهشی را از طریق ایجاد زیرساختهای لازم به فناوری، تجاریسازی ونهایتا خلق ثروت تبدیل کند و خوشبختانه تاکنون توانسته دراین عرصه گامهای موثری بردارد.
رئیس پارک علم و فناوری البرز با اشاره به اینکه استان البرز قطب علم و فناوری کشور است اظهارکرد: 100 شرکت از شرکت های فناور استان در پارک علم و فناوری البرز مستقر است و با توجه به درخواست های فراوان شرکت ها و واحدهای فناور استان برای استقرار در این پارک تلاش می کنیم با حمایت های معاونت محترم علمی و فناوری ریاست جمهوری و سایر نهاد های ملی و استانی زیرساخت ها و مساحت استقرار شرکت ها را در این پارک گسترش دهیم
گفتنی است ستاری دراین بازدید با حضور در نمایشگاه دائمی محصولات شرکتهای دانشبنیان این مجموعه از نزدیک با دستاوردهای این شرکتها آشنا شد
دکتر غلامحسین رحیمی شعرباف معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در حاشیه بازدید از پارک علم و فناوری البرز گفت: مهمترین حضور و بروز صندوقهای پژوهش و فناوری باید در حمایت از شرکتهای دانشبنیان و فناور باشد.
به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری البرز، دکتر غلامحسین رحیمی شعرباف معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به همراه دکتر بهنام طالبی مدیرکل دفتر برنامهریزی و توسعه فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و با همراهی دکتر بهروز بادکو رئیس سازمان تجاریسازی و اشتغال دانشآموختگان در بازدید از پارک علم و فناوری البرز با اشاره به دستاوردهای خوب پارک علم و فناوری البرز و راهاندازی صندوق پژوهش و فناوری استان البرز با همکاری و حمایت پارک البرز در این استان گفت: مهمترین حضور و بروز صندوقهای پژوهش و فناوری باید در حمایت از شرکتهای دانشبنیان و فناور باشد؛ باید از سودمحوری از صندوقهای پژوهش و فناوری پرهیز شود و سرمایههای این صندوقها در اختیار توسعه فناوری و حمایت از شرکتهای دانشبنیان و فناور قرار بگیرد.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم به صندوقهای پژوهش و فناوری استان البرز اشاره کرد و گفت: جای بسی خوشبختی است که 93 درصد سرمایه این صندوق توسط بخش خصوصی تأمینشده است و توانبخش خصوصی در استان مهم و صنعتی البرز در اختیار شرکتهای دانشبنیان و فناور قرار میگیرد.
دکتر غلامحسین رحیمی شعرباف در این بازدید با اشاره به اینکه جهاددانشگاهی یک مجموعه خدمتگزار در کشور است اظهار داشت: اگر بخواهیم به لحاظ مأموریت جهاددانشگاهی را تعریف کنیم باید بگوییم این نهاد تلفیقی از مأموریتهای فرهنگی و فناوری است که البته ممکن است کمی عجیب به نظر برسد.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم با اشاره به اینکه جهاددانشگاهی در حوزه فرهنگ و توسعه فناوری نو نقش و مأموریت بسیار مهمی دارد افزود: توسعه فناوریهای نو، توسعه شرکتهای دانشبنیان و کمک به اقتصاد دانشبنیان و توسعه پارکها و مراکز رشد علم و فناوری از حوزههایی است که کاملاً با مأموریت جهاددانشگاهی همخوانی و سنخیت دارد و باید از ظرفیتهای جهاددانشگاهی در این حوزهها بیش از هرزمانی استفاده کنیم.
وی با اشاره به فروش خوب شرکتهای دانشبنیان و فناور پارک علم و فناوری البرز گفت: استان و پارک علم و فناوری البرز شرایط خوبی دارند و اینها از آمار فروش این پارک مشخص است و ما سیاست محوری خود را در حمایت از پارکها و مراکز رشد علم و فناوری بهویژه پارک علم و فناوری البرز دنبال میکنیم.
تأکید رئیس سازمان تجاریسازی و توسعه فناوری بر حمایت دولت از پارکها و مراکز رشد
دکتر بهروز بادکو رئیس سازمان تجاریسازی و اشتغال دانشآموختگان جهاددانشگاهی در حاشیه این بازدید گفت: همه تلاشهایی که در بخش آموزش عالی کشور در سراسر کشور انجام میشود نهایتاً به تجاری و اشتغال ختم میشود و این مهم زمانی جامه عمل میپوشد که حمایتها از پارکها و مراکز رشد علم و فناوری واقعی باشد و بتواند جلو پدیده فرار مغزها را بگیرد.
وی در ادامه گفت: یکی از برنامههایی که ما دنبال میکنیم ایجاد مدل عملیاتی بین جهاددانشگاهی و مراکز رشد و نوآوری و همچنین پارکهای علم و فناوری است تا دو طرف بتوانند از حمایتها و خدمات هم در قالب یک شبکه منسجم بهرهمند شوند.
خبرهای خوش دکتر طالبی برای پارکها و مراکز رشد
دکتر بهنام طالبی مدیرکل دفتر برنامهریزی و توسعه فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اینکه دو کار مهم را برای پارکهای علم و فناوری دنبال میکنیم گفت: بحث معافیت شرکتهای مستقر در پارکهای علم و فناوری از موضوع مالیات بر ارزشافزوده و اختصاص آن به مجموعه پارکهای علم و فناوری و قانون استقلال مدیریتی پارکهای علم و فناوری دو طرح حمایتی خوب برای توسعه پارکهای علم و فناوری در کشور است.
وی افزود: بر اساس قانون مالیات بر ارزشافزوده که بهتازگی به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است، شرکتهای پارکهای علم و فناوری از پرداخت سهم عوارض قانون مالیات بر ارزشافزوده معاف شدند.
فروش 819 میلیارد تومانی پارک علم و فناوری البرز
مهندس مهدی عباسی رئیس پارک علم و فناوری البرز و مجتمع تحقیقاتی شهدای جهاددانشگاهی در این نشست مهم ضمن ارائه گزارشی از عملکرد گذشته پارک علم و فناوری البرز گفت: مجموعه حدود یکصد هکتاری پارک البرز سه پژوهشگاه، 22 مرکز تخصصی و سه مرکز رشد تخصصی را در دل خود جایداده و توانسته در تعامل بین شرکتها و واحدهای فناور و دانشبنیان و همچنین در تعامل با محیط بیرونی اکوسیستم کاملی را در عرصه نوآوری، فناوری و کارآفرینی شکل دهد.
وی با اشاره به اینکه کل واحدهایی که از زمان تأسیس پارک تا الان در این پارک موردپذیرش و حمایت قرارگرفتهاند، 208 واحد فناور و دانشبنیان میباشند افزود: تلاش ما این است که تعداد واحدهای مستقر در پارک افزایش پیدا کند. فضایی که در اختیار پارک قرار دارد حدود 26 هکتار است. فضای مفیدی هم برای مرکز رشد واحدهای فناوری فراهمشده که 3300 مترمربع میباشد. فضای اختصاصی ما نسبت به پارکهای علم و فناوری دیگر استانها تقریباً در سطح خوبی قرار دارد و با میانگین کشوری منطبق است.
مهندس عباسی با اشاره به اشتغال ایجادشده در این پارک تصریح کرد: 1324 نفر نیرو که اکثریت دانشآموخته و دانشگاهی هستند در این مجموعه اشتغال داشته و تحت پوشش بیمه هستند و تلاش ما بر این است که رشد 30 الی 40 درصدی اشتغال را نسبت به سال گذشته داشته باشیم.
رئیس پارک علم و فناوری البرز با اشاره به اینکه ازنظر فروش محصولات فناور حدود 819 میلیارد تومان درآمد برای پارک رقم خورده است اظهار کرد: پارک البرز در مجموع در میان پارکهای علم و فناوری مختلف کشور عملکرد خوبی داشته است و توانسته به یکصد هزار دلار ارزشافزوده درزمینهٔ صادرات دست یابد.
وی با اشاره به توانمندسازی شرکتهای دانشبنیان و فناور پارک علم و فناوری البرز گفت: 16880 نفر ساعت توسط پارک علم و فناوری البرز آموزشدیدهاند و نشستها و جلسات علمی زیادی برگزار و تلاش شده از پتانسیل پارک به نحو احسن استفاده شود. همچنین علیرغم وجود پاندومی کرونا تلاش کردیم رویدادهای علمی و فرهنگی خود را تا حد توان برگزار کنیم. پارک همچنین توانسته رتبه ششم کشور را در تولید محصولات ضد کرونا به دست آورد.
رئیس پارک علم و فناوری البرز با اشاره به محدودیتهای مالی و فیزیکی این پارک گفت: ما تلاش میکنیم با مذاکره با شهرکهای صنعتی استان ظرفیت پارک را افزایش دهیم و با گسترش و توسعه بستر فعالیتهای پارک، فضا را برای ارتقا سطح واحدهای فناور فراهم کنیم. همچنین ایجاد شعبههای اقماری پارک در شهرستانهای استان پیگیری و دنبال میشود.
وی افزود:. همچنین پارک بستر مناسبی برای تبلیغات رایگان شرکتهای فناور فراهم کرده است تا از طریق رسانه ملی و همچنین جراید مختلف و تبلیغات در سطح استان محصولات، کالاها و خدمات خود را معرفی کنند.
رئیس پارک البرز تصریح کرد: پارک توانسته سرمایهگذاران مختلفی را برای سرمایهگذاری در پارک ترغیب کند و از سرمایه تزریقشده برای پیشرفت شرکتهای نوپا بهره ببرد. همچنین همکاری و تعامل با دستگاههای مختلف استانی و ملی را نیز با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و صندوق نوآوری و شکوفایی و ... دنبال میکنیم.
شایانذکر است دکتر غلامحسین رحیمی شعرباف معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به همراه دکتر بهنام طالبی مدیرکل دفتر برنامهریزی و توسعه فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و با همراهی دکتر بهروز بادکو رئیس سازمان تجاریسازی و اشتغال دانشآموختگان و مهندس مهدی عباسی رئیس پارک صبح امروز از چند شرکت دانشبنیان پارک علم و فناوری البرز بازدید کرد و از نزدیک با مسائل و مشکلات آنها آشنا شد.