به گزارش روابط عمومی مرکز رشد دانشگاه قم وبینار آشنایی با فناوری های زیستی در روز سه شنبه 19 اسفندماه از ساعت 13 به صورت مجازی توسط مهندس علی سالاری از مدیران محترم واحدهای فناور مرکز رشد د انشگاه قم برگزار شد. در این وبینار مهندس سالاری در خصوص فعالیت زیست فناوری صحبت نمودند.
مهندس سالاری بیان نمودند: زیست فناوری(Biotechnology) یا بیوتکنولوژی شامل کاربرد سیستمهای بیولوژیکی موجود در ارگانیسمها یا استفاده از خود ارگانیسمهای زنده در جهت ایجاد فناوریهای پیشرفته جهت ارتقا کیفیت زندگی است.
زیست فناوری در زمینههای مختلف از کشاورزی تا پزشکی و داروسازی، کاربردهای متنوعی دارد. در واقع بیوتکنولوژی تنها در زمینههایی که مرتبط با موجودات زنده است، کاربرد ندارد بلکه در تمام فعالیتهایی که از ارگانیسمهای زنده یا ترکیبات زیستی برای بهبود و ارتقا کیفیت یک محصول استفاده میشود، میتواند کاربرد داشته باشد.
زیست فناوری را میتوان به عنوان کاربرد بیولوژی برای حل مشکلات و تولید محصولات بهبود یافته و مفید تعریف کرد. در واقع بیوتکنولوژی، فناوری مبتنی بر زیست شناسی است که فرایندهای سلولی و مولکولی برای توسعه فناوریها و محصولاتی که به بهبود زندگی و سلامت انسان کمک میکنند را ایجاد میکند. ما از فرایندهای زیستی میکروارگانیسمها از حدود 6000 هزار سال پیش برای تولید محصولات مفید استفاده میکردیم، از جمله محصولاتی که به روش زیستی از دیرباز تاکنون توسط بشر تولید میشوند، شامل انواع نانهای تخمیری، محصولات لبنی مانند پنیر و ماست هستند.
آقای سالاری در ادامه از اهمیت زیست فناوری مطالبی را بیان نمودند: در پزشکی از این علم برای تسهیل در تولید پروتئینهای درمانی و سایر داروهای بیولوژیکی استفاده میشود. انسولین سنتزی، هورمونهای رشد مصنوعی و تستهای تشخیصی برای شناسایی بسیاری از بیماریها، تنها نمونههای کوچکی از کاربردهای مهم بیوتکنولوژی در پزشکی محسوب میشوند. علاوه بر این، تاکنون کاربردهای فناوری زیستی در بخشهای مختلفی مانند صنایع تصفیه آب، حفظ محیط زیست از آلودگی و تولید محصولات کشاورزی بهبود یافته تأیید شده است.
در پایان وبینار مهندس سالاری به سوالات شرکت کنندگان حاضر در این وبینار پاسخ دادند.