موزه ملی علوم و فناوری در آیین اختتامیه «نخستین دوره جایزه ملی تعالی صنعت گردشگری» در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد، به جهت اقدمات مثبت خود در زمینه تعالی گردشگری، بهرهمندی از استانداردهای مدیریت، نظارت و ارزیابی با دریافت تندیس و «گواهی اشتهار به تعالی یک الماس» به عنوان برگزیده این جایزه معرفی شد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از موزه ملی علوم و فناوری، «نخستین دوره جایزه ملی تعالی صنعت گردشگری» با هدف تشویق شرکتها، سازمانها و بنگاههای اقتصادی صنعت گردشگری در اعمال روشهای نوین مدیریت گردشگری و شناسایی و بهبود نقاط قوت و زمینههای قابل بهبود سازمان برگزار شد.
مطالعات اولیه این جایزه از سال ۱۳۹۲ در دانشکده علوم گردشگری دانشگاه علم و فرهنگ آغاز شده و مدل نهایی آن با حضور اساتید دانشگاهی و متخصصان صنعت گردشگری طراحی شده بود.
این جایزه با اهداف ایجاد فضای رقابتی برای تعالی بنگاهها و سازمانهای حوزه گردشگری، تشویق بنگاهها برای شناخت نقاط قوت و زمینههای قابل بهبود و اجرای پروژه های بهبود، ایجاد فضای مثبت، توام با خلاقیت و نوآوری و تبادل تجربیات موفق بنگاههای گردشگری، ارج نهادن به کارکنان سازمانهای متعالی و بهرهور صنعت گردشگری و به رسمیت شناختن بهترین سازمانها اعم از خصوصی، دولتی یا غیر انتفاعی در زمینه گردشگری برگزار میشود.
«جایزه ملی تعالی صنعت گردشگری» با ایجاد محرک سازمانها و کسب و کارها در تعالی، رشد و ثروت آفرینی و با استفاده از مدلهای علمی روز دنیا، خطوط راهنمایی برای سازمانهای گردشگری فراهم میکند تا پیشرفتها و عملکرد خود را در زمینه کیفیت و سرآمدی سازمانی اندازهگیری کنند.
با به کارگیری مدل تعالی صنعت گردشگری، سازمانها علاوه بر بهرهمندی از دستآوردهای متعدد مرتبط با نتایج کلیدی خود از قبیل سود، سهم بازار، میزان فروش و..، میتوانند از یکسو میزان موفقیت خود را در اجرای برنامههای بهبود در مقاطع مختلف زمانی مورد ارزیابی قرار دهند و از سوی دیگر عملکرد خود را با سایر سازمانها در صعنعت گردشگری، بویژه بهترین آنها مقایسه کنند.
پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی، متولی جایزه تعالی صنعت گردشگری بوده است که مراسم نهایی آن با اهدای جوایز به شرکتکنندگان پایان یافت.