رئیس مؤسسه پژوهش و برنامهریزی آموزش عالی در پنجمین همایش بینالمللی مسئولیت اجتماعی شرکتها که با محوریت «مدلهای برنامهریزی، مدلهای اجرا و استاندارهای گزارشدهی» در محل مؤسسه خیریه محک برگزار شد، گفت: دانشگاهها میتوانند با ایفای مسئولیت اجتماعی خود به حل مسائل جامعه کمک کنند.
به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل مؤسسه پژوهش و برنامهریزی آموزش عالی، دکتر نسرین نورشاهی در این همایش اظهار داشت: در تاریخ بشر دیرینهشناسان به زودرس بودن فرزند انسان اشاره داشتهاند که در هر مرحله از زندگی خود نیازمند کمک افراد بوده است. این مسأله که از ابتدا به عنوان یک نیاز اجتماعی همراه با ذات بشر بوده، مورد توجه است. با این حال این نیاز ذاتی گاهی به دست فراموشی سپرده میشود که در دو سه دهه گذشته نهادهای علمی تلاش کردهاند تا با طرح مبانی نظری موضوع مسئولیت اجتماعی را با این نگرش برجسته سازند که تمامی نهادهای ساخته بشر همچون بنگاههای اقتصادی و کسب و کارها، سازمانهای غیردولتی، سازمانهای علمی و آکادمیک و نهادهای خیریه در ذاتشان احساس مسئولیت اجتماعی را دارند.
وی افزود: از منظر حوزه آکادمیک مسئولیت اجتماعی دانشگاهها دربرگیرنده مؤلفههای چون حقوق بشر، توسعه پایدار، شناسایی تمایزات و ویژگیهایی مانند شناسایی جنسیت و اقلیتها، اخلاقیات، مدیریت سازمانی و شاخص بشردوستانه است.
دکتر نورشاهی تصریح کرد: بر این اساس دانشگاهها میتوانند تا با برنامهریزی استراتژیک مسئولیت اجتماعی خود بر اساس مدل نظری در چهار گام؛ ارزشها، مدیریت، اقدامات و سنجش اثرگذاری به ایجاد برنامهای راهبردی و با راهبری مدیران در اقدامی همسو با سازمانهای خیریه به نتایج مؤثری در رفع مسائل اجتماعی بپردازند.